Verkenning van de geschiedenis

Er zijn verhalen die je versteld zullen doen staan.
Over helden van toen op plaatsen van nu.
Bijna altijd geloofwaardig …

Oorlogsverleden

In Bastogne,niet zo ver van Saint-Hubert, kunt u een bezoek brengen aan het beklijvende oorlogsmonument Mardasson, gebouwd als hulde aan de Amerikaanse soldaten die daar een bittere strijd uitgevochten hebben.
Het monument in de vorm van een Amerikaanse ster met vijf armen werd ontworpen door architect Georges Dedoyard, ter ere van de meer dan 75 000 Amerikaanse soldaten die hier gesneuveld zijn, verwond of vermist raakten tijdens de Slag om de Ardennen.
Naast het Mardasson monument ligt het War Museum, een oorlogsmuseum met tal van memorabilia die ons er toe aanzetten, na te denken over het verleden.
Ook in en rond Saint-Hubert herinneren verschillende oorlogskerkhoven aan dat gruwelijke hoofdstuk uit onze Europese geschiedenis. Bezoek de plaatsen van toen met bijhorende foto en sta stil bij al dat leed en verdriet.
L’Ancien Hopital helpt u op weg met de gps-coördinaten en met lectuur in de vakantievilla.

Puddingstenen megalieten

De charme van het dorp Wéris, niet zo ver van Saint-Hubert, laat niemand onverschillig. Parels aan de kroon van Wéris zijn de dolmens en menhirs uit puddingsteen. Ze dateren van zo’n drieduizend jaar voor Christus en kregen fantasievolle namen mee als ‘Het Bed van de Duivel’.
In het plaatselijke megalietenhuis verneemt u alles over de geschiedenis van die zeldzame steenformaties. Als u ze maar niet probeert op te tillen, die steentjes!