Rez de chaussée

L’ Ancien Hôpital is een uitermate boeiend pand uit de zeventiende eeuw.
Met stenen die fluisteren over vroeger.
Met comfort van nu… en met de smaak van de échte Ardennen.

Je weekend begint zodra je thuis vertrekt. Het aantal uren dat je kunt genieten, willen we hier optimaliseren.
Vandaar onze volgende aandachtspunten  een persoonlijke rondleiding bij aankomst, opgedekte bedden, aangevulde frigo’s , een brandende haard, een muziekje op de achtergrond.

Zodra je de inkomhal met de donkere tegelvloer betreedt, weet je: hier is het genieten van een vindingrijk interieur, met decoratie die altijd dicht tegen de natuur aanleunt. Van verlichtingselementen tot wandversiering, telkens in aardetinten, discreet en stijlvol. Alles is in harmonie met elkaar en met de omgeving. Denk houten banken en ruwe lijsten.
In de inkomhal is er een St Hubertus niche … een tapkraan waar het blonde St Hubertus bier naar believen getapt kan worden.

De kleine haardplaats is een ideale ontmoetingsruimte voor uw gasten. Bij het haardvuur kan wie daar zin in heeft een paar gezelschapsspelletjes uitproberen (Scrabble, schaakbord, poker, …) of een boek lezen aan een tafeltje. Er is ook een kinderhoek voor de kleinsten en een projectiescherm. Deze plaats kan ook klaar staan voor een bedrijfspresentatie of vergaderruimte.

In de grote haardplaats  wordt u verwelkomt door een Berkel snijmachine in bijstaande ijskasten kan u charcuterie vinden van onze huisbeenhouwer André Magerotte, kijken wie het karakter heeft om hier te passeren zonder een proevertje af te snijden. Ook spek voor het ontbijt is hier te vinden 

Als u hier voorbij geraakt bent dan ontdekt u  een reusachtige boomwortel, een comfortabel salon en een bartafel. Anderzijds twee lange tafels: één voor  ontbijt en één voor het diner. De grote centrale haard is dominant aanwezig. Met de aanwezige geluidsinstallatie kun je probleemloos een knallend feestje bouwen of een LP kiezen uit de collectie en zachtjes genieten.

De vele ramen bieden meteen ook het juiste perspectief op de tuin of op het historisch patrimonium van de Europese hoofdstad van de jacht en natuur.

Vloerplannen van het pand en omgeving

Om een duidelijk beeld te krijgen van de situatie en mogelijkheden hebben we wat vloer en situatieplannen gemaakt van het pand en omgeving.