A propos

De Kempische familie Swaan-Van Tilborg kocht het gebouw in 2003 van Mevrouw Canto. Ann en Hans wonen samen met hun zoon Andreas en hun hond Pinot nu al jaren in St.Hubert. Op zoek naar een nieuwe uitdaging na het faillissement van Sabena belandden ze destijds in L’ Ancien Hôpital, het vroegere ziekenhuis van de abdij. Het pand was volledig verwaarloosd, maar dat vonden ze prima, want het bood zo een heleboel opportuniteiten voor de verbouwingen. Die waren klaar in 2005, en toen gingen ze van start met een B&B en een wijnbar. Daarna kwam er fondue bij – en beetje bij beetje werd het aanbod verder uitgebreid. L’ Ancien Hôpital evolueert sindsdien constant.

Voortaan willen ze groepen ontvangen en die een warm onthaal bereiden in dit historisch kader. Met maatwerk voor elk gezelschap. Ze kregen al ronkende namen over de vloer: Arcelor Mittal – Nike – vastgroepketen Century 21 en Sioen Industries, om er maar enkele te noemen.

Trainings, brainstorm-sessies, familie- en jachtfeesten, bruiloften en jubilea – alles kan. Ook de catering-opties zijn legio: ofwel bereidt een chef-kok uw maaltijden op bestelling. Ofwel wordt er een kookworkshop georganiseerd. U haalt dan wel alle boodschappen zelf, om de echte Ardennen te leren kennen…

En ook extensie-mogelijkheden kunnen altijd besproken worden. Als uw gezelschap groter is dan het aantal kamers in de vakantievilla.

Waarom Ann en Hans kozen voor St.Hubert? ‘Alle stress valt hier weg. Niets moet. Er is geen dress code. Je denkt niet meer aan stoplichten of verkeersopstoppingen. Je dompelt je onder in de natuur. Je laat je verleiden door het ruwe karakter van de streek.’ En dat ze hier zeer gelukkig zijn, dat ook ja. Een boswandeling met de hond ’s morgens vroeg of een avondlijk gesprek bij een goed glas wijn – le paradis, c’est ici.